Прв „Пазар на локални производи“ во Битола


Oваа сабота на 15.09 2018 година, ќе се отвори првиот „Пазар на локални производи“ во Битола, со почеток од 10 часот во „ЈП Пазари“ во Нова Битола.

Концептот на пазарот е замислен како место каде директно ќе се среќаваат производителите кои ќе ги нудат своите производи и консументите, кои по фер цени ќе добијат квалитет на кој може да му веруваат.
Пазарот дава можност на сите мали и локални производители да понудат, а консументите да набават:
• домашна локална храна
• органска храна
• традиционални преработени производи

Да ја преточиме филозофијата на Слоу Фуд во реалност!

ПРОГРАМА:
• Дегустација и продажба на производи
• Готвење во живо; Пеце Клечкаровски, готвач, производител, активист за храна и музичар
• Едукација на деца: тренинг на сетилата за препознавање на храната
• Забава и дружба: Dj сет на B-boy

Пазарот е поддржан од: Општина Битола и ЈП Пазари, Битола а го координира „Слоу Фуд Битола“, Битола.

Линк до настанот: тука