SAKAMPIVO.MK: БИТОЛА: БИРАРИЈА – ФЕСТИВАЛ НА ЗАНАЕТЧИСКО ПИВО И МУЗИКА

Почетоците на пиварството во Македонија се врзани за Битола. Традицијата на консумација, боемството и интересот на новите генерации за занаетчиските пива, не инспирираа да се зафатиме со организирање на првиот пивски фестивал во овој град.

Почетоците на пиварството во Македонија се врзани за Битола. Традицијата на консумација, боемството и интересот на новите генерации за занаетчиските пива, не инспирираа да се зафатиме со организирање на првиот пивски фестивал во овој град.

Време: 29.06 2019, сабота 18-24ч.
Локација : пацио на Музејот во Битола.

Програма:

• Дегустација на 50тина етикети на пиво од 15 производители
• Изложба за традицијата на пиварството во Битола
• Презентација на состојки за производство на пиво, технологија на производство и стилови на пиво
• Слоу Фуд мезиња
• Богата музичка програма

Повеќе информации во инбокс: https://www.facebook.com/slowfood.bitola
Ве покануваме за заедно да се разладуваме, забавуваме и да уживаме во нашата „Бирарија“.

Објавено на: 24/06/2019
Медиум: http://sakampivo.mk/