Сирења од Мавровско–Реканскиот регион на Cheese 2013

Соопштенија за јавностСирења од Мавровско–Реканскиот регион на Cheese 2013

Сподели

На најголемиот фестивал на сирења кој се одржува во Бра, Пиедемонт, Италија od 20-23 септември, ќе бидат претставени неколку традиционални македонски сирења. На овогодинешното издание на Cheese ќе присуствуваат претставници на президиумот „Сирења од Маврово-Реканскиот регион“ кој е формиран со цел заштита и промоција на трите главни млечни производи кои се добиваат од сировото млеко на овцата Шарпланинка (Кашкавал, Бело сирење и Кисело млеко), а ќе презентираат уште неколку сирења од сирово млеко. Cheese 2013 е шанса одблизу да се види интересното македонско млекарство и да се добијат информации директно од производителите.

Повеќе информации за македонскиот президиум „Сирења од Маврово-Реканскиот регион“ може да се прочитате на интернет страната:

http://www.slowfoodfoundation.com/presidia/details/4490/mavrovo-reka-mountain-pasture-cheeses

За да аплицирате за акредитации за Cheese 2013 посетете ја следната интернет страна:

http://cheese.slowfood.it/en/press/request-for-media-credentials/

Канцеларија за печат на Cheese 2013

Интернационална Slow Food: Paola Nano, +329 8321285 p.nano@slowfood.it

Sharon Aknin, s.aknin@slowfood.it

Град Бра: Raffaele Grillo – Elena Martini +39 0172 438278, urp@comune.bra.cn.it

www.slowfood.com   

 www.comune.bra.cn.it

Slow Wine Fair 2023: „Да“ за локалното вино со висок квалитет

Првиот знак за успешноста на настан од меѓународни рамки...

Slow Wine Fair 2023: Македонските вина на светската мапа со најдобрите винарии

Од денеска до вторник, 26-28 февруари, сите патишта водат...

Излезе третиот број на „Полжавче“

Семето-ркулец на животот е носечка тема на третиот број...