Дома Теми Локални семиња

Тема: Локални семиња

Зачувувањето на семињата е политички акт

„Семето посадено во почвата не прави едно со Земјата.Тоа не прави да сфатиме дека ние сме Земјата.“ Образувана во полето на физиката и филозофијата, Вандана...

Автохтоните сорти на житарки, како бизнис идеја за производство на органски...

Житните растенија имаат најдолга историја во исхраната на човекот, и го следат неговиот цивилизациски развој. Со започнување на одгледување на житата лугето го напуштиле...

Старите семиња од Словенија во маркетите на „Шпар“

Семиња од старите словенечки сорти овошје и зеленчук ќе им бидат достапни на потрошувачите во трговскиот синџир „Шпар" во Словенија, како резултат на акцијата...

Суди го секој ден не според плодот кој си го собрал,...

„Суди го секој ден не според плодот кој си го собрал, туку според семето кое си го засадил“ беше инспиративна мисла познатиот нобеловец и...