Дома Теми Сигурност на храна

Тема: Сигурност на храна

Карло Петрини: „Овој вирус ќе нè принуди да го подобриме нашиот...

„Која е поентата да се прави сè како порано? Треба да им дадеме поголем простор на заедниците и да се вратиме на производство на...

#БидиСлоу – со солидарност и акција да ја пребродиме кризата

Глобалната мрежата на Слоу Фуд се мобилизира, во контекст на актуелната состојба со пандемијата на коронавирусот. Сега, повеќе од кога било досега, веруваме во...

Хигиената најважна за квалитетно традиционално бело овчо сирење

За правење квалитетно традиционално бело овчо сирење, хигиената е врвен приоритет. Нашите мандраџии во најголем број случаи ги задоволуваат условите од овој аспект. И...

Заборавете на 1% – сега само осуммина поседуваат колку половина од...

Осуммина поседуваат истата вредност на имот како и половина од светската популација и ова ниво на нееднаквост „може да ги разори нашите општества“, предупредува...