ИПА – омилениот пивски стил

ipa-prezentacija

Денес е Ден на ИПА стилот на пиво. Дечките од Белеза Бруинг, повторно ни „точат“ убави, на едноставни и улустрирани информации од светот на пивото. Минатиот пат споделија за процесот на производство на пиво. Сега нé подучуваат за омилениот стил на  занаетчиско пиво, предводник во пивската  револуцијата, Индија-пејл-ејл ( India Pale Ale) или скратено ИПА (IPA).

Kликнете на првиот слајд и презентацијата може да започне.