Nox App Player garageband Facetime odin Download Vulkan Runtime Libraries emulator

Happy New Year 2020 Happy New Year 2020 Images Happy New Year

Дома Теми Органска храна

Тема: Органска храна

Изложете ги вашите производи на SLOW FOOD салон

„SLOW FOOD салон“ кој ќе се одржи на 18-19 октомври во „хотел Александар палас“, Скопје“ е посветен на македонските автентични и висококвалитетни храна и...

Клуч за иднината на храната

Предизвиците за одржлив, глобален систем на храна кој ќе не однесе во наредните години е застрашувачки. Сепак, имаме пристап до складишта со алатки со...

Неискористен потенцијалот за органско производство

Потенцијалот на Македонија во органското производство е неискористен, а не се развиени свеста и навиките за консумирање на органска храна кај нашето население. После бранот...

Прв „Пазар на локални производи“ во Битола

Oваа сабота на 15.09 2018 година, ќе се отвори првиот „Пазар на локални производи“ во Битола, со почеток од 10 часот во „ЈП Пазари“...

Партнери во претставување на Македонија надвор од нашите граници

Со словенечки и македонски традиционални песни и ора и официјално беше отворен еден од најголемите саеми за земјоделство и храна во Централна и...

Да ја градиме новата винска приказна од Македонија

Мали винарници кои произведуваат органско вино и развиваат вински туризам, се иднината на винскиот сектор во Тиквешкиот регион Виното е божји пијалак затоа што е...

Органското производство во нашите животи

Да се има посебен однос кон природата, значи да се има стрпливост и желба за нејзино спознавање.Па, ако препораката на Френк Лојд Рајт е...

Едукацијата за органско производство да ја започеме од најмала возраст

Поаѓаме од фактот дека секој има право на едукација, здрава животна средина и достапна храна, начела гарантирани со меѓународни конвенции и Уставот на Република...

Компостирањето – решение за проблемот со прекумерниот отпад

...или како да започнеме со органско производство во нашата градина. ,,Секојдневно сè повеќе се гушиме во сопствениот отпад”. Наместо да седиме со ,,скрстени раце” и...

Автохтоните сорти на житарки, како бизнис идеја за производство на органски...

Житните растенија имаат најдолга историја во исхраната на човекот, и го следат неговиот цивилизациски развој. Со започнување на одгледување на житата лугето го напуштиле...