Nox App Player garageband Facetime odin Download Vulkan Runtime Libraries emulator

Happy New Year 2020 Happy New Year 2020 Images Happy New Year

Дома Теми Конвивиуми во Македонија

Тема: Конвивиуми во Македонија

Бирарија – Фестивал на занаетчиско пиво

Почетоците на пиварството во Македонија се врзани за Битола. Традицијата на консумација, боемството и интересот на новите генерации за занаетчиските пива, не инспирираа да...

Сечуанска кујна во „Вила Дихово“

Неверојатната разноликост на кинеската кујна е создадена низ долга и возбудлива историја. Денес кинеската кујна е многу популарна во светот, а кинеските ресторани се...

Вкуси филм: трето издание на Трпеза Филм Фестивал

  Филмови на третото издание на Трпеза Филм Фестивал: Сабота 19.08 2017 година 17.00 часот Пред поплавата|  Fisher Stevens|  2016 | 96 минути | САД „Пред поплавата“ е документарен...

Програма на Трпеза Филм Фестивал 2017

Сабота 19.08 2017 година 16.00 часот   Фестивалскo кафуле 17.00 часот  Проекција: Пред поплавата (документарен филм) 18.00 часот  Театар на вкусови:  „Ќофтиња и грмотевици“ (готвење во живо) 18.30 часот ...

Фестивал на улична храна во Солун

Слоу Фуд Битола и МиГ Травел Ве водат на првиот „Фестивал на улична храна во Солун“ Сабота 29.04 2017 Креативниот тим на Соул Фуд Солун со...

Светот е поле и за гастрономски натпревар на народите

Светската организација „Слоу фуд“, во чија пирамида на залагања на врвот е грижата за добра, чиста и правична храна, повеќе од 10 години има...

„Слоу викенд„ во Кратово

Слоу Фуд Осогово и етно куќа „Шанчева“ ги покануваат сите членови и поддржувачи на Слоу Фуд, ученици, студенти по гастрономија, туристи, љубители на македонската...

Слоу Фуд ден во Вила Дихово

Слоу Фуд ден „Вила Дихово“, с.Дихово, Битола, 15 јуни 2013, почеток од 12:00 чaсот организатор „Слоу Фуд Битола“   Програма: Пазар на фармери 12:00 часот: Продажба на домашни производи, разговори...

Партнерства на иднината

Големината на Слоу Фуд како организација е во нејзината активност во различни точки на земјината топка преку локалните членови, производители и експерти, кои се...