Балканците протагонисти на Салонот за вкусот и Тера Мадре

Повеќе од 180 м2 на ,,Салонот за вкусот" и ,,Тера Мадре" саемот се посветени на Балканот каде што производи од повеќе од 50 заедници на храна и ,,Слоу...

Меѓународна работилница: “Локалната храна е важна!”

20-22 март 2014Трново, Битола, Македонија Изнаоѓање на добар баланс помеѓу хигиенските правила, производство во мал обем и квалитет-организирана од страна на ,,Слоу Фуд" Битола, Македонија...

ТРПЕЗА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ ...

„Трпеза Филм Фестивал“ (ТФФ) е интернационален фестивал на филмот и храната, организиран од страна на „Слоу Фуд Млади“ Македонија (СФММ), кој посветува внимание на...

„Тера Мадре Балкан” оди во Брисел!

Петтото издание на „Тера Мадре Балкан” – настанот на кое се состануваат заедниците за храна од Југоисточна Европа ќе се одржи во престолнината на...

Тера Мадре Балкан 2014 : Делегати од 11 земји од Балканскиот регион ќе земат...

По претходните два вакви настани одржани во Софија, мрежата ,,Тера Мадре Балкан" го избра Дубровник за одржување на третата средба која ќе ги обедини...

Тера Мадре Салоне Дел Густо 2016 излегува на виделина!

Важни новости за интернационалниот настан кој на секој две години привлекува во Торино (Италија) илјадници земјоделци и занаетчии кои рачно произведуваат храна од 150...

Летен камп: „YES Food – Young Europeans for Sustainable Food“ Турда, Романија

Во периодот од 1 – 6 август 2011 во Турда, Романија се одржа летен камп насловен „,YES Food – Young Europeans for Sustainable Food“...

Тера Мадре Балкан 2016: „На прво место фармерите“

Делегати од 13 земји ќе земат учество на четвртото издание на Тера Мадре Балкан кое ќе се одржи од 2-5 јуни во Тирана, Албанија. „На...

Придружете ни се во предизвикот #ПосенПеток!

Соопштение за медиуми: Придружете ни се во предизвикот #ПосенПеток! Слоу Фуд Водно овој петок на 03.07 2020 година,  го лансира предизвикот #Посен Петок кој ќе трае...

Трансформација на локалното производство на храна во пристапниот процес кон ЕУ: можности и предизвици

Истанбул, Турција19-20, ноември 2014 НАЦРТ ДНЕВЕН РЕД Ден 1: Локално производство на храна-тековна состојба, можности и предизвици 09:00 – 09:30 Регистрација на учесниците 09:30 – 09:45 Воведни обраќањаПретставник...