• Дома
  • За нас
    • За Слоу Фуд
    • Историјат
    • Филозофија
    • Структура
    • Слоу Фуд Македонија
      • Национална организација
        • Национален одбор
        • Национален совет
        • Извршна канцеларија
    • Kонвивиуми во Македонија
      • Битола
      • Богданци
      • Валандово
      • Водно
      • Гевгелија
      • Дојран
      • Осогово
      • Скопје
      • Тиквеш
    • Транспарентност
  • Нашата мрежа
    • Мрежа на членови
    • Тера Мадре мрежа
    • Слоу Фуд Младинска Мрежа
    • Универзитет за гастрономски науки
  • Како делуваме
    • Заштита на биодиверзитет
      • Арка на вкусови
        • Историјат на проектот Арка на вкусови
        • Манифест
        • Комисија на Арка на вкусови
        • Водич на комисијата на Арка на вкусови
        • Критериуми за вклучување на производ
        • Номинирај производ
        • Maкедонски производи на арката на вкусови
        • Статии за Арката на вкусови
      • Президиуми
        • Историјат на проектот Президиуми
        • Што се заштитува со президиумот
        • Како се воспоставува
        • Како делува президиумот
        • Фази во развојот на проектот
        • Како се мери одржливоста на президиумот
        • Водич за протокол на президумот
        • Номинирај производ
        • Македонски президиуми
        • Статии за президиуми
      • Алијанса на готвачи
        • Историјат на проектот Алијанса на готвачи и Слоу Фуд
        • Мени на алијансата
        • Проекти поддржани од готвачите
        • Статии за Алијансата на готвачи
      • Пазари на фармери
        • За проектот
        • Како да се воспостави Пазар на фармери
        • Производители и ко-производители
      • Училишни градини
      • Слоу Фуд Травел
    • Едукација за храна
    • Организирање на настани
      • Интернационални настани
        • Тера Мадре конференции
        • Салоне дел Густо
        • Cheese фестивал
        • Slow Fish фестивал
        • Тера Мадре Ден
        • Останати Слоу Фуд настани
      • Национални настани
      • Локални настани
      • Годишен календар на настани на Слоу Фуд
    • Теми и кампањи
      • Климатски промени
        • Храната и климатските промени
        • Што правиме ние
        • Што може вие да направите
        • Зошто да не поддржите
        • Храна за промени
        • Предизвик #ПосенПеток
        • Ресурси
        • Новости
      • Биодиверзитет на млеко
      • Не за ГМО
      • Slow Fish Macedonia
      • Мали производители
      • Благосостојба на животни
      • Пчели
        • Зошто се важни пчелите
        • Што правиме
        • Материјали
        • Статии за пчели
      • Фрлена храна
      • Slow Meat
      • Slow Wine
      • Флексибилност
        • Gastronomy according to Slow Food
        • Food
        • Places
        • Faces
      • Балкан Фуд
        • За Правилникот
        • Млеко и млечни производи
        • Месо и месни производи
        • Мед и производи од пчели
        • Јајца
        • Риби
        • Регистрација
    • Проекти
  • Придружи ни се!
    • Стани член на Слоу Фуд
      • Придонес од членарината
      • Придобивки од членувањето
    • Волонтирај
      • Зошто да се биде волонтер?
      • Вкучи се во активностите на Слоу Фуд
    • Донирај
    • Биди одговорен консумнет
      • Едноставни правила
      • Едукативни водичи
  • Партнери
    • Заедно кон целта
    • Поддршка на нашите програми
    • Придобивки
    • Бидете партнер
  • Блог
    • Бавни вести
    • Во фокусот
    • Храна за размислување
    • Луѓе, места, храна
    • Едукација
    • Слоу Фуд кујна
    • Фото галерија
    • Видео
Најави се
Добредојде!Влезете во вашиот профил
Ја заборавивте лозинката ?
Обновување на лозинка
Враќање на лозинка
Барај
  • Јазик
    • Македонски
    • English
    • Shqip
  • Блогови
    • Едукација
    • СФММ
    • Млеко
    • Не за ГМО
    • Slow Fish
    • Slow Beer
    • Slow Wine
    • Slow Food Travel
  • Сервиси
    • Лидери
    • Slow Food shop
    • База на производители
  • Медиуми
    • Соопштенија за јавност
      • Соопштенија за јавност

        Придружете ни се во предизвикот #ПосенПеток!

        Соопштенија за јавност

        Стартува Коалиција за клима за поамбициозни климатски политики

        Соопштенија за јавност

        За почитување на принципите на транспарентност и добро управување како темели…

        Соопштенија за јавност

        Граѓанските организации ја повикуваат Владата на РСМ да ја промени одлуката…

        Соопштенија за јавност

        Реакција на еколошките здруженија по повод нападот врз активистите кои се…

    • Прес преглед
      • Прес преглед

        Димковски во посета на село Буково ги повика земјоделците и да…

        Прес преглед

        Министерот Димковски, денеска од Дојран ги повика сите производители на земјоделски…

        Прес преглед

        Локално.мк: ДАВИД НЕДЕЛКОВСКИ: БАСОТ ГО ПРОДАДОВ И КУПИВ КОКОШКИ, НО КОЗИТЕ…

        Прес преглед

        АРТ КУЈНА: Во чест на планетата Земја: Да ги претвориме прозорците,…

        Прес преглед

        Вечер: Не може ЕУ да ни забрани и да печеме ракија,…

    • Публикации
      • Публикации

        Полжавче бр.1

        slow-food-mk
        Публикации

        Aнализа на законската рамка за преработени производи од растително потекло во…

        Публикации

        Водич за основање на конвивиум

        Публикации

        Стратешки план за развој на Слоу Фуд во Македонија …

        Публикации

        Прирачник за минималните хигиенски услови за производство и безбедност на храна…

    • Прес кит за новинари
    • Фото
      • ipa-prezentacija
        Галерија

        ИПА – омилениот пивски стил

        Галерија

        Пиварство за почетници

    • Видео
      • Видео

        Филмови за вистината која нема да ви се допадне

        Видео

        Слоу Фуд: Филозофија за добра, чиста и правична храна

  • Контакт
Најави се
Добредојдовте! влезете во вашиот профил
Ја заборавивте лозинката ? Побарајте помош
Обновување на лозинка
Враќање на лозинка
Лозинка ќе ви биде испратена до вас

Slow Food Macedonia – Добра, чиста и правична храна

  • Дома
  • За нас
    • За Слоу Фуд
    • Историјат
    • Филозофија
    • Структура
    • Слоу Фуд Македонија
      • Национална организација
        • Национален одбор
        • Национален совет
        • Извршна канцеларија
    • Kонвивиуми во Македонија
      • Битола
      • Богданци
      • Валандово
      • Водно
      • Гевгелија
      • Дојран
      • Осогово
      • Скопје
      • Тиквеш
    • Транспарентност
  • Нашата мрежа
    • Мрежа на членови
    • Тера Мадре мрежа
    • Слоу Фуд Младинска Мрежа
    • Универзитет за гастрономски науки
  • Како делуваме
    • Заштита на биодиверзитет
      • Арка на вкусови
        • Историјат на проектот Арка на вкусови
        • Манифест
        • Комисија на Арка на вкусови
        • Водич на комисијата на Арка на вкусови
        • Критериуми за вклучување на производ
        • Номинирај производ
        • Maкедонски производи на арката на вкусови
        • Статии за Арката на вкусови
      • Президиуми
        • Историјат на проектот Президиуми
        • Што се заштитува со президиумот
        • Како се воспоставува
        • Како делува президиумот
        • Фази во развојот на проектот
        • Како се мери одржливоста на президиумот
        • Водич за протокол на президумот
        • Номинирај производ
        • Македонски президиуми
        • Статии за президиуми
      • Алијанса на готвачи
        • Историјат на проектот Алијанса на готвачи и Слоу Фуд
        • Мени на алијансата
        • Проекти поддржани од готвачите
        • Статии за Алијансата на готвачи
      • Пазари на фармери
        • За проектот
        • Како да се воспостави Пазар на фармери
        • Производители и ко-производители
      • Училишни градини
      • Слоу Фуд Травел
    • Едукација за храна
    • Организирање на настани
      • Интернационални настани
        • Тера Мадре конференции
        • Салоне дел Густо
        • Cheese фестивал
        • Slow Fish фестивал
        • Тера Мадре Ден
        • Останати Слоу Фуд настани
      • Национални настани
      • Локални настани
      • Годишен календар на настани на Слоу Фуд
    • Теми и кампањи
      • Климатски промени
        • Храната и климатските промени
        • Што правиме ние
        • Што може вие да направите
        • Зошто да не поддржите
        • Храна за промени
        • Предизвик #ПосенПеток
        • Ресурси
        • Новости
      • Биодиверзитет на млеко
      • Не за ГМО
      • Slow Fish Macedonia
      • Мали производители
      • Благосостојба на животни
      • Пчели
        • Зошто се важни пчелите
        • Што правиме
        • Материјали
        • Статии за пчели
      • Фрлена храна
      • Slow Meat
      • Slow Wine
      • Флексибилност
        • Gastronomy according to Slow Food
        • Food
        • Places
        • Faces
      • Балкан Фуд
        • За Правилникот
        • Млеко и млечни производи
        • Месо и месни производи
        • Мед и производи од пчели
        • Јајца
        • Риби
        • Регистрација
    • Проекти
  • Придружи ни се!
    • Стани член на Слоу Фуд
      • Придонес од членарината
      • Придобивки од членувањето
    • Волонтирај
      • Зошто да се биде волонтер?
      • Вкучи се во активностите на Слоу Фуд
    • Донирај
    • Биди одговорен консумнет
      • Едноставни правила
      • Едукативни водичи
  • Партнери
    • Заедно кон целта
    • Поддршка на нашите програми
    • Придобивки
    • Бидете партнер
  • Блог
    • Бавни вести
    • Во фокусот
    • Храна за размислување
    • Луѓе, места, храна
    • Едукација
    • Слоу Фуд кујна
    • Фото галерија
    • Видео

 

За СЛОУ ФУД

  • Што е Слоу Фуд?
  • Филозофија
  • Структура
  • Слоу Фуд во Македонија
  • Придружи ни се!
  • Контакт

МАКЕДОНСКИ СТРАНИЦИ

  • Едукација
  • Слоу Фуд Млади Македонија
  • Лидери
  • Слоу Фуд онлајн продавница
  • База на производители
  • Slow Food Travel

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ СТРАНИЦИ

  • Слоу Фуд Меѓународна организација
  • СФ Фондација за биодиверзитет
  • Тера Мадре мрежа
  • Тера Мадре Балкан
  • Тера Мадре салоне дел Густо
  • Кампања Slow Europe
  • Универзитет за гастрономски науки
© 2021 Slow Food Macedonia – Сите права се задржани