Дома Теми Terra Madre

Тема: Terra Madre

Регенерирајте. Амбициозната цел на Terra Madre Salone del Gusto 2022 година

Oд 22-26 септември во Торино, Италија ќе се одржи 14-тото издание на Тера Мадре Салон дел Густо (Terra Madre Salone del Gusto).  Оваа година...

Да ги слушнеме гласовите на жените

Нашата мајка Земја е дарежлива и женска: и токму гласот на жената мора да се слушне денес ако сакаме да се придвижиме кон модели...

„Среќата е дома“ на Елизабета Митева е добитник на...

Елизабета Митева за расказот „Среќата е дома“  е добитничка на специјалната награда Лингва Мадре 2021 година. Оваа награда е воспоставена во рамки националниот литературен натпревар...