Дома Теми Slow Meat

Тема: Slow Meat

Дроб тава

Овој период, исполнет со празници и богати трпези, истовремено и сезона на јагнешкото месо, еден од нашите гастрономски брендови кое и како е #SlowMeat,...

Дали данок на месо е неопходното решение за климатските промени?

Жестока дебата, започна неодамна во Европската Унија околу фер цените на месото. Новиот извештај од „Холандската коалиција за цената на вистински животински протеини“ укажува...

Колку месо јадеме?

Во втората половина на дваесеттиот век, глобалната потрошувачка на месо се зголеми за пет пати, зголемувајќи се од 45 милиони тони месо консумирани во...

Кога хигиенските регулативи го ограничуваат квалитетот

Производството на безбедна храна е неприкосновено, но кога стандардите се применуваат без флексибилност, регулативите за хигиена и пакување можат да доведат до правење повеќе штета...